Antenna Hungária: messze van még az osztalék

Az Antenna Hungária a részvényesek csaknem 85 százalékának jelenlétében kezdhette közgyűlését, ahol László Géza elnök-vezérigazgató sikeresnek minősítette a tavalyi évet, kiemelve a hatékonysági mutatók javulását. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2000. évi beszámolót, majd ellenszavazatokkal, de jóváhagyta, hogy nem lesz osztalék.
NAPI, 2001. április 23. hétfő, 12:16
Fotó:

A Portfólió beszámolója szerint az első osztalék várható idejére vonatkozó kisrészvényesi kérdésre László Géza elmondta, hogy a növekedést most is hirelből finanszírozzák, a belső forrásokra egyelőre szükség van. Az osztalékfizetési képesség elsősorban a Vodafone mobilszolgáltatótól függ: amikor az nyereséges lesz, akkor fizetnek, ami még beletelik pár évbe. A Vodafone még nagy beruházásokat igényel, és kérdéses, hogy az AH beszáll-e a további finanszírozásba vagy csökkenti tulajdoni hányadát (ez részben az állam döntésén is múlik).
László Géza megerősítette, hogy az Antenna privatizációjában egyelőre az állam kisebbségi tulajdonrészt értékesít, szakmai befektető számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK