Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. árbevétele és nettó eredménye is 12 százalékkal bővült tavaly, az egy részvényre jutó eredmény 89 forint lett, az igazgatóság osztalékként a teljes eredmény kifizetését javasolja a közgyűlésnek - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
Szász Péter, 2020. március 9. hétfő, 20:16
Fotó: Getty Images

Az árbevétel 34,1 milliárd forint lett, amelyből az export 12,6 milliárd forintot tett ki, az EBITDA 3,4 milliárd forintot ért el, 386 millió forinttal nőtt, a nettó eredmény pedig 1,27 milliárdra rúgott - idézi az MTI a közleményt.

A stratégiai termékszegmensek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma tavaly 10,5 milliárd forint volt, egymilliárd forinttal magasabb, mint 2018-ban; a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmensé 10,3 milliárd forint, 600 millióval haladta meg az előző évit. A kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 11,0 milliárd forint, amely 1,8 milliárd forinttal magasabb, mint 2018-ban. A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 93 százalék volt tárgyidőszakban.

Az exportárbevétel tavaly 1,6 milliárd forinttal emelkedett, az exportarány elérte a 37 százalékot.

A konszolidált üzemi eredmény 2,083 milliárd forint, amely 230 millió forinttal magasabb mint az előző év hasonló időszakában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK