A nyomda rendes évi közgyűlését március 31-én tartják, a tervezett osztalékfizetés időpontja április 22.

A közlemény idézi Zsámboki Gábor vezérigazgatót, aki elmondta: a cég stabil működése lehetővé teszi a javasolt osztalék kifizetését. Közlése szerint folytatódnak mindazok a fejlesztések, amelyek javítják a nyomda versenyképességét. Az igazgatóság és a menedzsment egyetért abban, hogy a cég költséghatékony működése és a meglévő piaci pozíciók jó reményt nyújtanak arra, hogy hasonló mértékű osztalék fizetése a következő években is fenntartható lesz - tette hozzá.

Az ANY 2013-ban az előző évinél 7,4 százalékkal több, 18 milliárd forint árbevételre tett szert, mérleg szerinti eredménye 30,6 százalékkal 712 millió forintra nőtt. A növekvő romániai nyomtatványgyártási és logisztikai tevékenységnek köszönhetően bővült a társaság külpiaci értékesítése: az exportbevételek 27,5 százalékos növekedéssel 5,5 milliárd forintot értek el, ez 30,4 százaléka a teljes árbevételnek.

Az ANY Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a szerdai kereskedést 0,27 százalékos gyengüléssel 746 forinton zárta, az utóbbi egy évben a legmagasabb árfolyama 790, a legalacsonyabb 422 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!