A DAX 0,1 százalékos pluszt, a CAC-40 ennél is kisebb mínusz mutat és enyhe,0,2 százalékos pozitív elmozdulás jellemzi a londoni FTSE-100-at is. A befektetők emésztgetik a múlt heti bődületes emelkedést, a bankpapírok menetelését az S&P figyelmeztetése akasztotta meg, így a pénzügyi szektor is vegyes képet mutat.

Még a múlt héten rendkívül aktív devizapiacokon sincs különösebb esemény: az euró/dollár megpróbált további emelkedéssel, de egyelőre visszatért az 1,4520 körüli szintre. Az euró/svájci frank a nagyon gyenge svájci kiskereskedelmi adat ellenére 1,2320 környékén álldogál.

A svájci frank 214,40 forintra esett, az euró pedig 264,30 forinton háromnegyed 11-kor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!