A múlt pénteki gyengülést és a tegnapi tengerentúli erősödést követően emelkedéssel kezdett kedden a BUX. A reggeli vágta koradélutánra galoppá szelídült, az index előnye pénteki záróértékéhez képest nem sokkal délután kettő előtt 0,6 százalékos volt. A jelenlegi 23 249 pont ugyan alulmúlja a nyitás utáni 23 327 pontos előnyt, de így is szembetűnő az európai börzék teljesítményéhez képest. A mutatót főként a 1,4 százalékkal 7393 forintra dráguló OTP húzta fel a maga 5,1 milliárd forintos forgalmával, ám a bankpapír mellett egy darabig a Mol és a Telekom is kivette a részét az emelkedésből. Az olajpapír korábbi előnye ugyan koradélutánra szinte elpárolgott, jelenleg 23600 forinton kereskednek a részvénnyel, ám a Matáv tartani tudta a tempót és délelőtti fél százalékos előnyét koradélutánra már 0,8 százalékosra emelte. Az MTelekom részvényeivel 874 forinton kereskedtek délután 2 órakor. A Richter délelőtti előny már a múlté, a gyógyszeripari részvényt 33 100 forinton jegyzik, ez 0,9 százalékkal múlja alul pénteki záróértékét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!