Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Opus Global a bejelentés szerint november 4-én adásvételi szerződést kötött 2 307 166 darab Appeninn részvény értékesítésére. Így az általa közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn-részvények száma 8 860 027 darabról 6 552 861 darabra csökkent, befolyásának mértéke pedig 18,7 százalékról 13,83 százalékra.

Az Opus Global a Konzum Opus Globálba olvadásakor jelentette be, hogy más tőzsdei társaságban szerzett kisebbségi részesedéseit - köztük az Appeninn Holdingban lévő tulajdonát is - likvid befektetésként kezeli, célja, hogy ezekkel az elérhető legnagyobb profitot realizálja.

Október 10-én az Opus azt közölte, hogy az Appeninn Nyrt.-ben fennálló 18,7 százalékos tulajdonrészéből a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek értékesített 9 százalékot, a vételár hiánytalan megfizetéséig fenntartva tulajdonjogát. Hozzátették, az Appeninn-ben még meglévő, 9,7 százalékos tulajdoni hányadot a profitmaximalizálás érdekében befektetési vállalkozás közreműködésével értékesítik - írta az MTI.

A társaság hosszú távú befektetési politikája a stratégiai divíziókban (élelmiszeripar, energetika, építőipar, turisztika) működő befektetések növekedésére fókuszál. Az Appeninn-részvények értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióiban kívánja felhasználni, elsősorban az energetika és az élelmiszeripar területén.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény a csütörtöki kereskedést 322,40 forinton zárta, 2,60 forinttal, 0,80 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 591 forint, a legalacsonyabb 294 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!