A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett közgyűlési hirdetményben azt sem zárják ki, hogy változik a "megrendezés lehetősége, időpontja, helyszíne" .

Az OTP javasolja a részvényeseknek, hogy meghatalmazott útján képviseltessék magukat a tulajdonosi fórumon. A társaság ehhez meghatalmazás mintákkal ad majd segítséget, illetve a meghatalmazott személyére is javaslatot fog tenni - írták. A közgyűlés írásos dokumentumai március 26-ától lesznek elérhetők.

Az OTP Bankcsoport 2019-ben 412,582 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, 30 százalékkal többet az előző évinél, és minden korábbinál magasabbat. A bankcsoport mérlegfőösszege átlépte a 20 ezer milliárd forintot, éves szinten 38 százalékkal nőtt.

Az igazgatóság a 2019-es év után az előző évinél 13 százalékkal több, csaknem 70 milliárd forint osztalék - részvényenként 248 forint - kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

Az OTP részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papírok kedden 9815 forinton zártak, 3,77 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!