A távközlési szolgáltató igazgatósága még február végén közölte: azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a társaság ne fizessen osztalékot a 2013. gazdasági év után. Az akkori közlemény szerint a javaslat "összhangban van a társaság osztalékpolitikájával, amely szerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített arányát) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani, és tükrözi a csoport pénzügyi helyzetét".

A társaság már tavaly decemberben arra hívta fel a részvényesek figyelmét: úgy gondolja, nem lesz olyan helyzetben, hogy osztalékot fizessen a 2013. évi eredmény után.
A Telekom tavaly részvényenként 50 forint osztalékot fizetett a 2012. évi eredményéből.

A távközlési társaság konszolidált éves árbevétele 2013-ban 637,5 milliárd forint volt, 5 százalékkal haladta meg az előző évit, a 23,46 milliárd forintos adózott eredmény viszont 36,4 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2012-ben.

A cég nettó adósságállománya a 2012. végi 273,1 milliárd forintról 2013 végére 381,2 milliárd forintra nőtt. A nettó eladósodottsági ráta 43,8 százalék volt 2013 végén, míg egy évvel korábban 34,3 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!