Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán a kora délutáni órákban az 1288 dollár körüli aranyár meredeken zuhanni kezdett, rövid idő alatt 1276-ig esett az ár. A gyors ármozgásban két fő tényező játszhatott szerepet: az egyik az, hogy a szankciókkal sújtott Venezuelának sikerült 400 millió dollár értékben aranyat értékesítenie annak ellenére, hogy az országeszközeire blokád van érvényben - írja a portál.

Szerda reggel az unciánkénti aranyár 1278 és 1279 dollár között ingadozik.

Az is nyomaszthatja a piacot, hanem az a lehetőség, hogy a nagy bajban lévő ország esetleg a továbbiakban is megtalálja a módját, hogy értékesítse akár egész aranytartalékát, melynek teljes értéke a venezuelai jegybank szerint 5,1 milliárd dollár, tehát még több mint 10-szer annyit tudna eladni, mint amennyit most értékesített.

Nicolas Maduro tehát megtalálta a módját, hogy kijátssza a blokádot, a vevők török és emirátusi cégek voltak. Korábban Londonban tárolt aranytartalékaiból szeretett volna eladni az ország, de a zárolás miatt ahhoz sem jutott hozzá, így került sor az otthon tárolt arany egy részének kicsempészésére.

Az arany eséséhez hozzájárulhatott az amerikai-kínai kereskedelmi megegyezéssel kapcsolatos fokozódó bizalom, ami így a menekülőeszközként is funkcionáló nemesfém eladására ösztönözte a befektetőket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!