Az arany 544,60 dolláron forog, ami 4,65 dollárral magasabb a pénteki értéknél. Legutóbb 1981 januárjában volt ennél magasabb az árfolyam. Az idén már csaknem 5 százalékkal ment fel az arany ára. A történelmi rekord 873 dolláros unciánként ár, amit 1980-ban regisztráltak. Szakértők szerint az inflációs nyomás fokozódása miatt drágul az arany, a nemesfém ugyanis egy tradicionális fedezeti eszköz a fogyasztói árak emelkedése esetén. Elemzők azt sem tartják kizártnak, hogy az idén 600 dollárra emelkedhet a kurzus a megnövekedett kereslet miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!