Arany
Ez a különleges, sárgán csillogó nemesfém az elmúlt néhány év hisztérikus árfolyam emelkedését már 10 hónapja korrigálja. Az elmúlt napokban igen komoly dilemma elé állította az árfolyam változása a befektetőket. Ugyanis az 1615-ös zóna közelében egy jelentős támaszszint alakult ki, melyet egy korábbi emelkedő trendvonal is alátámasztott. Az árfolyam innen visszapattant egészen egy rövidebb távú csökkenő trend tetejéig.

Arany napos grafikon


Az órás grafikonon azt figyelhetjük meg, hogy az árfolyam emelkedésének egyelőre sikeresen áll ellen a csökkenő trendvonal. Egészen annyira, hogy a rövidtávú emelkedő trendjét letörte az árfolyam. A bátrabbak így rövid távon már két órával ezelőtt ringbe szállhattak egy eladási pozícióval, míg az óvatosabbak részére csak most fog következni a beszállás időszaka, amikor az árfolyam vissza is tesztelte ezt az eső trendvonalat.

Arany órás grafikon

Az arannyal Ön is könnyedén kereskedhet az ún. requote jelensége nélkül az Alfatradernél. Legyen Ön is gazdagabb a szupergyors kereskedés élményével!

Ezüst
Az ezüst napos grafikonján az aranyhoz hasonlóan egy csökkenő lassú trendet figyelhetünk meg. Az árfolyam jelenleg a trend közepén tartózkodik, ahonnan akár mind a két irányba haladhat. Mivel jelenleg az árfolyam két technikai szint között tartózkodik, így érdemes még várnunk a pozícióba lépéssel, amennyiben hosszú távon gondolkozunk.

Ezüst napos grafikon


A rövidebb távon gondolkozóknak az órás grafikon nyújthat kiváló lehetőséget, ahol az ezüstöt fogságban tartja a 31 dolláros támaszszint, valamint a 6 napja tartó csökkenő trendvonal. Amennyiben innen kitör akár fölfelé, akár lefelé az árfolyam, akkor remek vételi, vagy eladási lehetőségeket kaphatunk. Vételi jelzés esetében érdemes figyelembe vennünk a napi grafikonon látható csökkenő trendvonal ellenálló hatását.

Ezüst órás grafikon

Olaj
Az olaj grafikonján az elmúlt években jelentős kilengéseket tapasztalhatunk kissé emelkedő tendenciával. Az elmúlt fél évben emelkedés volt jellemző az ezüst árfolyamára, habár januárban megtört egy eső trendvonalat és vissza is tesztelte azt, az árfolyamnak egyelőre még nem sikerült csökkenő mélypontokat produkálnia, így egyelőre emelkedő trendről beszélhetünk. Amennyiben az árfolyam a később kialakult lankásabb emelkedő trendvonalat is letöri, úgy érdemes lehet eladási pozíció nyitásán gondolkoznunk.

Olaj napos grafikon

Az olajjal, valamint az ezüsttel Ön is kereskedhet az ún. requote jelensége nélkül kedvező kereskedési költségek mellett az Alfatradernél!

Az órás grafikonon az olaj kitört a csökkenő trendvonalából, amit vissza is tesztelt, miközben a 103 környékén elhelyezkedő ellenállásvonal megfogta az emelkedést. Amennyiben innen is kitör az árfolyam, vételi pozíció felvételét megfontolhatjuk.

Olaj órás grafikon

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!