A Dow Jones Ipari Átlag emelkedése pont a kritikus 10 300-10 320-as zónánál, az S&P 500 indexé pedig az 1100 pontnál akadt el a szerdai zárásra. A 0,4  százalék körüli plusz gyakorlatilag ugyanannyi, mint amennyit a nap elején a kedvező ipari és lakásépítési adatok, valamint a kedvező Deere eredmény után elértek az indexek. A piac mindenesetre erőt mutatott, az emelkedő részvények száma mintegy 1200 darabbal meghaladta a csökkenőkét.

A kereskedés befelyezése előtt két órával érkező Fed-ülés jegyzőkönyv sem hozott változást, a piac minimális mozgással reagálta le, hogy a nyíltbpiaci bizottság egyre több tagja sürgeti a jegybank felfújt mérlegének leeresztését, s a tavaly megvásárolt jelzálog és értékpapírok piacra dobását.

Az igaz mozgást a devizapiac produkálta, az euró-dollár keresztárfolyam 1,378-ig is felnézett nap közben, estére azonban 1,36-ig esett vissza a kurzus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!