A vezető részvények között a Magyar Telekom jelentette a kivételt, a távközlési papír ugyanis 1,7 százalékos többlettel 915 forinton zárta a hétfői napot, míg a többiek délnek tartottak. A 28,7 milliárd forintos összforgalomból 12 milliárdot magára vállaló Mol több mint 1 százalékkal 20 285 forintig hanyatlott. Az OTP piacán közel 8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények, melyekre 7398 forinton születtek az utolsó kötések, 0,6 százalékkal az előző kereskedési napon regisztrált zárószint alatt. A gyógyszerpapírok komolyabb áresést voltak kénytelen elszenvedni, amiben vélhetően szerepet játszott, hogy az UBS tegnap publikálta az érintett vállalatok szempontjából kedvezőtlen elemzését. A Richter árfolyama bő 2 százalékos veszteséggel 43 500 forinton állapodott meg, a szektortárs jegyzése pedig szűk 3 százalékkal 27 240 forintig süllyedt. Szintén a vesztesek kötött említhető a Synergon és a Fotex, míg az FHB, a BorsodChem drágábban fejezte be a napot, mint pénteken.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!