A kezdeti esés után többször is megpróbálkozott az erősödéssel a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, ám a délutánt ismét a piros sávban töltötte. A mutató végül 0,5 százalékos veszteséggel 27 317 ponton fejezte be a 29,1 milliárd forintos összforgalommal zárult szerdai kereskedést. A vezető részvények egymástól eltérően szerepeltek, volt példa

valamennyi esetre. Jelesül a 11,6 milliárd forint értékben gazdát cserélő OTP részvények árfolyama 1,23 százalékkal 9330 forintra gyengült, a 8,4 milliárd forint forgalmú Mol-piacon pedig 0,8 százalékos veszítettek érétkükből a részvények, így az olajcég jegyzése 26 300 foprinton kötött ki.

A Magyar Telekom az ellenkező irányba menetelt, a vevői nyomás hatására a távközlési papír 1,4 százalékos drágulást követően 965 forintos végeredménnyel vonultak le a parkettről. A Richter-papírok minidössze 15 forintot veszítettek értékükből, ami 0,03 százalékos változádsnak, gyakorlatilag stagnálásnak felel meg. A szektortárs viszont jól szerepelt, az Egis több mint 1 százalékos többlettel végül kereken 23 ezer forinton állapodtott meg. Utóbbi cég erősödése fontos szerepet játszott abban, hogy Bumix a fő mutatóval ellentében erősödött. Igaz, a közepes kapitalizációjú papírok teljesítményét mutató index 0,2 száz7alékos erősödéséhez a pontosan 1 százalékkal 2465 forintra visszaeső Rába és a 0,6 százalékal 9735 forintra gyengülő Danubiuson kívül a több jelentősebb komponens ios hozzájárult, a Fotex 0,3, az FHB 1,6 százalékos pluszt ért el. A nap győztesen a 11 százalékot meghaladó drágulást produkáló Linamar lett, a legrosszabbul pedig a Phyalxia járt,  rfolyama több mint 5 százalékkal süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!