Átalakul az Őrmester, jöhet a tőzsdére lépés

Az Őrmester Zrt. rendkívüli közgyűlésén megszavazták a tőzsdérelépést - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a társaság.
NAPI, 2010. október 4. hétfő, 14:45
Fotó:

Az Őrmester Zrt. 2010. október 1-jén tartott rendkívüli közgyűlést, hogy a meghozza a szükséges döntéseket, amelyek a tőzsdei megjelenéshez szükségesek.
A Közgyűlés egyhangú döntést hozott a részvénytársaság 256 090 000 forintos alaptőkéjének megemeléséről 3 740 000 forinttal. Az új részvények forgalomba hozatalával végrehajtott tőkeemelést követően a társaság alaptőkéje: 259 830 000 forint. A kibocsátandó részvények száma 3740 darab, amelyek mindegyike dematerializált "A" sorozatú törzsrészvény.
A közgyűlés másik döntése a részvénytársaság tevékenységi körének bővítése volt, amely a szolgáltatásaiban növekvő arányú műszaki jellegű vagyonvédelmi megoldások fejlesztések egyik feltétele.
A részvényesek egyhangúan megszavazták a társaság részvényeinek Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetését és döntöttek a megjelenéséhez szükséges működési forma megváltoztatásáról is. Az Őrmester Zrt. a 2010. október 1-jétől nyíltkörűen működő részvénytársaságként fog tevékenykedni a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK