A csoport konszolidált árbevételének egyre számottevőbb része az ingatlan hasznosításhoz kapcsolódik. E tevékenység eredménytermelő képessége - köszönhetően többek között az euró-árfolyam kedvező irányú változásának - a többi üzletágét erőteljesen meghaladta. Az átalakulási folyamat azonban egyelőre nem zárult le, az ingatlan-hasznosításból ugyan jelentős nyeresége származott a társaságnak, ám néhány üzemi szinten veszteséget termelő leányvállalt a csoport eredményét is a negatív tartományba húzta vissza. A Fotex az első félév végén így az egy évvel korábbinál valamivel nagyobb, 266 milliós veszteségről volt kénytelen számot adni. A csoport részvényeinek árfolyamát az elmúlt időszakban azonban nem a működési eredménnyel, hanem sokkal inkább az ingatlanállomány értékelésével kapcsolatos spekulációk mozgatták.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!