Az előterjesztés második napirendi pontja alapján Opus Global Nyrt. elnevezésre változtatnák meg, a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás rövidített cégnevét.

A rendkívüli közgyűlés összehívását az kényszerítette ki, hogy a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ), májusi 10-én bírósághoz fordult, kérve a tőzsdei társaság május legeleji közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését - írtuk meg korábban.

Ezt követően a két fél peren kívül állapodott meg, amelynek értelmében az Opimus Group a kisbefektetők érdekeit figyelembe véve módosítja alapszabályát, az érdekvédelmi szervezet pedig visszavonja bírósági keresetét.

A TEBÉSZ azért fordult bírósághoz, mert szabálytalannak tartották, hogy az Opimus részvényesi közgyűlésére csak az előzetesen regisztráltakat engedték be, az így összehívott ülés nem volt határozatképes. Majd az első ülést szabálytalanul ismételhették meg. A közgyűlésen kerültek be Mészáros Lőrinc gyermekei a vállalat vezetésébe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!