Átkötötte a Mol az ING-opciót

Új opciós szerződést kötött saját részvényeire a Mol az ING Bankkal tegnap.
NAPI, 2011. január 4. kedd, 19:53
Fotó:


A tavaly március 16-án egyszer már átkötött 5 millió 220 ezer Mol-részvényre szóló opció keretében az olajtársaság pénzbeli teljesítéssel történő elszámolást választva 75,36 eurós (durván 20 800 forintos) papíronkénti árfolyamon lehívta az amerikai típusú vételi opciót - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

Ezzel egyidejűleg új opciós szerződést kötöttek a teljes részvénycsomag vonatkozásában. Az ING európai típusú eladási opció, a Mol pedig amerikai típusú vételi opció jogosultjává válik, egyaránt 78,60 eurós (közel 21 695 forintos) részvényenkénti árfolyam mellett. Mindkét opció lejárata egy év.

A tranzakciók nem változtatták a Mol sajátrészvény-állományát, tulajdonában továbbra is 7 434 737 "A" sorozatú, illetve 578 "C" sorozatú törzsrészvény van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK