Átlagos érdeklődés az állampapírpiacon

A keddi aukción átlagos érdeklődés mellett, a meghirdetett értékben fogadott el ajánlatokat három hónapos kincstárjegyekre az ÁKK.
NAPI, 2011. május 3. kedd, 12:50
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ kedden 50 milliárd forint értékben hirdetett meg három hónapos diszkont kincstárjegyeket, amelyre az elsődleges forgalmazók közel 171 milliárd forintos ajánlattal válaszoltak. Az ÁKK végül a meghirdetett mennyiségben fogadott el ajánlatokat.

Az átlaghozam nem változott a korábbi, április 26-diki aukción kialakultakhoz képest, viszont 10 bázisponttal haladta meg a hétfői 5,85 százalékos referenciaértéket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK