Átlagos érdeklődés mellett keltek el a kincstárjegyek

Kétszeres érdeklődés és hozammérséklődés mellett keltek el a háromhónapos kincstárjegyek.
NAPI, 2012. június 19. kedd, 11:53
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján 45 milliárd forint értékben hirdetett meg háromhónapos diszkontkincstárjegyeket, amelyre elsődleges forgalmazók 94,7 milliárd forintos ajánlattal válaszoltak. A kialakult 7,14 százalékos átlaghozam az egy héttel ezelőtti hasonló futamidejű papírok aukcióján kialakultnál három bázispontos csökkenést, míg a tegnapi másodpiaci benchmarkhoz képest egy bázispontos emelkedést muatat. Az ÁKK végül 50 milliárd forintra fogadott el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK