Átlagos érdeklődés mellett keltek el a kincstárjegyek

Bő kétszeres túljegyzésre csökkenő aukciós hozammal értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
MTI, 2013. május 21. kedd, 13:15
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forint összegben vitt aukcióra kedden 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, amire az elsődleges forgalmazók több mint kétszeres túljegyzéssel válaszoltak. A 112,170 milliárd forint ajánlatból az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el és 50 milliárd forintot értékesített az előző aukciónál 3 bázisponttal alacsonyabb 4,21 százalékos átlaghozamon, amely 10 bázisponttal haladja meg a 3 hónapos lejáratra a D131113 jelű papír alapján az előző kereskedési napon közzétett 4,11 százalékos másodpiaci referencia hozamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK