Átlagos kereslet mellett keltek el a kincstárjegyek

Átlagosnak mondható, 2,3-szeres lefedettség mellett vitték el a magyar kincstárjegyeket.
NAPI, 2012. április 3. kedd, 11:58
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden 50 milliárd forint értékben bocsátott árverésre háromhónapos kincstárjegyeket. A meghirdetett mennyiségre elsődleges forgalmazók 114,8 milliárd forintos ajánlattal válaszoltak.

Az aukción kialakult 7,26 százalékos átlaghozam megegyezik a március 20-i aukción kialakulttal és 9 bázisponttal alacsonyabb a hétfői másodpiaci benchmarknál.

Az ÁKK végül a meghirdetett mennyiségnél többre, 55 milliárd forintra fogadott el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK