Átmeneti forinterősödés a svájci kamatvágás után

A délelőtti szintekhez képest olcsóbb lett az euró.
NAPI Online, 2008. november 20. csütörtök, 16:01
Fotó:

Gyengüléssel kezdett csütörtökön a hazai deviza a bankközi devizapiacon, délelőtt 273 forint felett tetőzött az euró.

A volatilis, ám visszafogott forgalmú kereskedési napon a svájci jegybank váratlan, 100 bázispontos kamatvágása a forint erősödését eredményezte, az euró a 270-es szint alá került, de délután háromnegyed négy tájban már 270,50 volt az ár. A svájci frank természetesen gyengült a monetáris enyhítés nyomán, így egysége 177 forinton állt, míg a dollár 215,90 forintot ért.

Geszti Pál, az ING Bank devizapiaci tradere szerint a svájci kamatvágás javíthatta a hangulatot a regionális devizapiacokon, hiszen az intézkedés nyomán olcsóbbá válnak a frank-alapú források, egyúttal az illikviditás is enyhülhet a pénzpiacokon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK