A görög eurózóna-kilépéssel kapcsolatos félelmek enyhülnek ma reggel, így ennek kapcsán nyugodtabbak a kedélyek, de a piacok sokkal lejjebb állnak, mint a magyar tőzsde zárásakor. Így alapvetően kisebb lefelé korrekcióval indulhat a BUX.

A magyar piac erős volt múlt héten, hogyha nincsen nagy elkeseredés külföldön, akkor inkább emelkedhetünk a kereskedés második felében - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője, hozzátéve, hogy ennek mértéke kicsi lesz, inkább egy stagnálós napra számít összességében.

Az OTP 50-100 forintos eséssel nyithat, ám később megjöhetnek a vevők a piacára. A bankpapír 6340 forinton zárt pénteken.

A Mol esetében is elképzelhető pozitív korrekció, miután az olaj nem esik tovább, sőt jelenleg 1,5 százalékos pluszban van. Az olajpapír az elmúlt héten mintegy 2000 forintos korrekción esett át, ami elég lehet arra, hogy ismét megjelenjenek a vevők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!