A kezdeti erősödés után végül a korábbi szint alatt fejezte be a kereskedést a forint árfolyama. A nyitás után ugyan a jegyzés 12,06 százalékig erősödött, de a folyamatos devizavételek miatt ezt nem tudta tartani. Így végül az intervenciós sáv erős oldalán, a centrumtól számított 11,86 százalékon zárt a hazai fizetőeszköz. Az eurót záráskor 243,30/40 forinton, míg a dollárt 282,60/70 forinton váltották a bankok. A bankközi forintpiacon kismértékben csökkentek az egynapos árak. A kereskedés ugyan még a keddi 8 százalékos szintről indult, de az üzletek zömét már 7 1/2 százalék közelében kötötték. A piacon bőséges a likviditás, ezért igen valószínű, hogy holnap, azaz a folyó tartalékolási periódus utolsó napján is ilyen alacsony szinten maradnak az árak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!