Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bloomberg kereskedési rendszere 2,5 órára leállt, ezzel sok fejtörést okozva a tőkepiaci szereplőknek, tradereknek. A felhasználók beszámolója szerint a londoni kereskedés indulásakor jelentkeztek a problémák, délelőtt 11-kor a brit adósságkezelőnek el kellett halasztania a betervezett DKJ-aukciót. Egyes kereskedők arról tájékoztatták a CNBC-t, hogy a rendszer átmeneti leállása éreztette hatását a piaci likviditáson is.

A Bloomberg termináljai rendkívül fontosak a tőkepiaci szereplők és kereskedők számára. Nemcsak a híreket és adatokat érik el azonnal a felhasználók, hanem a rendszeren keresztül kereskedhetnek is. A szolgáltató korábbi közlése szerint világszerte 315 ezer előfizetője van a Bloomberg Professional szolgáltatásra. Többen is az eset hatására döbbentek rá, hogy mennyire létfontosságúvá vált a szolgáltatás számukra, akár csak a chat funkciója.

Az eset kapcsán számos twitterező azt emelte ki, hogy a Bloomberg szolgáltatásának hiányában a traderek végre kinézhetnek az ablakon, vagy beszélhetnek egymással telefonon.

A Bloomberg adat- és információszolgáltató szóvivője az eset kapcsán hangsúlyozta, hogy a rendszer jelentős részét, de nem a teljes egészét érintette a pénteki technikai gond. Egyúttal elnézést kért az előfizetőktől. A hírek szerint 13:45-re elhárult a technikai probléma.

A társaság nem közölte a leállás okát, twitteroldalán először azt írta három órával ezelőtt, hogy dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán és vizsgálják a leállás okát.

Magyar idő szerint délután 1 órára pedig twitter-üzenetük szerint a legtöbb érintett ügyfél esetében helyreállt a rend. Harmadik közlésükben azt emelték ki, hogy ez csak egy belső hálózati ügy volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!