Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Igaz nagyon alacsony forgalom mellett, de a vezető tőzsdékkel együtt lefelé vette az irányt a magyar tőzsde.Magyar vonatkozású hír a jegybankelnök és a gazdasági miniszter cseréjén kívül nem nagyon volt  amagyar piacon, ezért adta meg az irányt a nemzetközi hangulat. A vezető részvények közül a legrosszabbul a Mol teljesített, amelyet a nagyot eső olajár is súlytott a hétfői napon. Ennek betudhatóan a részvény 1,7 százalékkal 16 960 forintra csökkent a hét első napján, és ami igazán rossz hír a részvényeseknek, hogy a záró ár a nap legalacsonyabb kötés értékét is jelentette. Rosszul teljesített a nemzetközi hangulatra leginkább érzékeny OTP is. A bankrészvény 1,3 százalékkal  4661forintra esett vissza. A forgalma viszont csupán 1,7 milliárd forint volt  a bankpapírnak, ami azért nem jelez pánikszerű eladásokat. A legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített, amelyet a közelgő részvényenkénti 50 forintos osztalékkal számolt mintegy 13 százalékos hozamszint nem enged esni. A 411 forintos záró ár ugyanis pontosan megegyezett a pénteki utolsó értékkel. A Richter 0,9 százalékkal esett vissza, ami egy picit még mindig jobb volt a BUX 1,2 százalékos csökkenésénél. A gyógyszergyártó így 34 500 forinton zárt, ami viszont fontos szint és nem szabadna alá zárnia a részvénynek. Az Egis is esett 1 százalékos, így 18 955 forinton fejezte be a napot. A BUX záró értéke 18 620 pont volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!