Átragadt Amerikára az idegesség

Az európai tőzsdék esése után az amerikai részvényindexek is lefelé vették az irányt a kereskedés első óráiban, és onnan aztán vissza sem fordultak,
portfolio.hu, 2012. szeptember 26. szerda, 23:12
Fotó: Napi.hu

Az európai tőzsdék esése után az amerikai részvényindexek is lefelé vették az irányt a kereskedés első óráiban, és onnan aztán vissza sem fordultak, holott az elmúlt napokban is a medve uralta a parkettet.

Fontosabb részletek
  • Tegnap a philadelphiai jegybankelnök nyilatkozata, mely szerint értelmetlen a harmadik eszközvásárlási program, padlóra küldte a tõkepiacokat.
  • A kedvezõtlen hangulatból Európa is kiveszi a részét, amelyet a mai egész napos görög sztrájkkal és a tegnapi spanyolországi tüntetésekkel kapcsolatos aggodalmak is fokoznak. A vezetõ európai részvényindexek 2-3% körüli veszteséget szenvedtek el.
  • Az európai bankszektor ma az egyik leggyengébb teljesítményt mutatta, ami részben azzal a hírrel is magyarázható, hogy a spanyol és ír bankok nem kapnának támogatást az európai állandó válságkezelõ alapból.
  • A forint a negatív hangulatban annak a kereskedési sávnak a széléig gyengült, amelyben az utóbbi egy hónapban jellemzõen mozgott az euróval szemben.

A Dow Jones 0,32%-os, a Nasdaq 0,76%-os, az S&P 500 pedig 0,60%-os mínuszban zárta a napot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK