Zárásra sem javult a helyzet New Yorkban, a Dow Jones ipari átlag a lélektani határnak tartott 12 000 pontos szint alatt maradt.

A mutató 1,4 százalékkal 11 952, a Nasdaq Composite 1,5 százalékkal 2644, az S&P-500 pedig 1,4 százalékkal 1271 pontra szánkázott.
A Dow komponensei között az esést a mintegy 3 százalékkal zuhanó Pfizer- és Travelers-papírok vezették.

A hét egészét tekintve a DJIA 1,6, az S&P-500 2,2, a Nasdaq Composite pedig 3,3 százalékot veszített. A Dow és az S&P-500 zsinórban hatodik hetét zárta csökkenéssel.

A piacokra a görögországi válságkezelés mikéntjével kapcsolatos bizonytalanság gyakorolhatott nyomást, de szerepet játszhatott az esésben a globális gazdaság lassulására figyelmeztető kínai külkeradat is. A külkereskedelmi többlet nőtt ugyan, ám a kivitel a vártnál kisebb tempóban gyarapodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!