Áttörheti a 290-es szintet a forint

Szerény mozgások voltak szerdán a devizapiacon.
Deák Bálint, 2013. február 20. szerda, 17:08
Fotó: Napi.hu

A piaci hangulat, és az MNB körüli hírek mozgatják rövidtávon az árfolyamot. A hangulat jó, az MNB vonatkozásában nem érkezett új hír így most csak a nemzetközi hangulat befolyásolja az árfolyamot - véli a Commerzbank szakértője Bámli Károly.  Amennyiben a hét hátralévő részében jó konjunktúra adatok érkeznek az euró zónából, akkor azok a magyar gazdaság idei kilátásaira is pozitívan hathatnak - teszi hozzá a szakértő, aki szerint ezt követően a 290-es szintet is átviheti az euró.  Szerdán ugyanakkor a jó hangulat még csak arra volt elegendő, hogy oldalazzon az árfolyam, ami alig mozdult el a 291-es szint közeléből.

A dollár kicsit erősödött ugyanakkor a szerdai napon, a nap eleji 1,34-es szintekről délutánra 1,337-ig ment el az árfolyam. Nem volt lényeges mozgás a svájci frank esetében sem, az euróval szemben az 1,234 körüli szinteknél mozgott az árfolyam azután is, hogy ismét megerősítették nem akarja a svájci jegybank, hogy erősödjön a frank.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK