Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kedvező nemzetközi hangulat hatására a 300 forintos lélektani határt is áttörte a forint árfolyama hétfőn az euróval szemben. Ez közel 1,5 százalékos erősödést jelentett egyetlen nap alatt. A 300 forintos szintet a vártnál könnyebben törte át a forint árfolyama véli a Napi Gazdaságnak nyilatkozó Commerzbankos szakértő, aki szerint azonban ez a szint nem lesz sokáig tartható. Amint fordul ugyanis a jó hangulat gyorsan elillanhat a forint ereje - véli a szakértő.

Hétfőn ugyanakkor ennek még nyoma sem látszott, az euró is erősödött ugyanis 0,6 százalékkal a dollárral szemben. Igaz ez még mindig csak arra volt elég, hogy az 1,35 ös keresztárfolyam alatt egy picivel forogjon a devizapár. Ugyanakkor a közösségi deviza 0,2 százalékkal drágult a svájci frankhoz képest is. Ez azt jelentette, hogy a frank a forinttal szemben 1,6 százalékot veszített az értékéből, így 242 környékén forgott késő délután. A dollárral szemben még többet 2,1 százalékkal izmosodott a forint, ami 222 forint környéki értéket takart.

A másodlagos állampapírpiacon vegyesen alakultak a hozamok. A két legrövidebb lejárat 3 bázisponttal emelkedett, míg a többi csökkent. A legtöbbet 17 bázisponttal a 3 éves lejárat értéke csökkent, a hozampaletta így 6,88 százalék és 8,39 százalék között szóródott.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!