Délután öt óra tájban az euró 266,80 forinton állt, a dollár visszatért 188 alá, miközben a frank újra 212 fölé emelkedett. Utóbbi alapvetően annak volt betudható, hogy a svájci deviza ismét erősödésbe váltott az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam nem tudott 1,26 felett megragadni, így délután megint 1,2570-nél járt, nem sokkal a napi mélypont felett.

Napközben elesett a 266,20/30-nál lévő kritikus szint, így elvileg szabaddá vált az út a következő jelentős ellenállás, a 268,50-es árfolyam felé. Első körben azonban csak 267,20-ig szaladt fel az árfolyam, röviddel dél után.

Terjed a kockázatkerülés a devizapiacokon is, a befektetők félnek a gazdasági növekedés lassulásától - kommentálta az eseményeket Ötvös Mihály, a CIB senior deviza üzletkötője. Hozzátette: a hét elején látott emelkedés az árupiacokon nem bizonyult tartósnak, ismét zuhanásokat látni ezekben a termékekben. A commodity devizákat megütötték, különösen az ausztrál dollár kapott nagyot, a svájci frank és a japán jen viszont erősödik - fogalmazott. Ötvös szerint az EUR/CHF keresztárfolyamban kisebb támasz 1,2550-en, nagyobb 1,2485-90 körül található.

Ijedtségről, külföldiek távozásáról csak 268,50 forint fölötti euróárfolyamnál lehetne szó, addig csupán sávozás történik - mondta Ötvös, aki szerint ugyanakkor egyelőre nem érzékelhető, hogy megijedtek volna a külföldiek a magyar eszközökkel kapcsolatban, ráadásul a forintban nincs is olyan túlpozicionáltság, ami nagy volumenű eladásokat okozhatna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!