Áttörte az 1000 dollárt az arany ára

Március óta először emelkedett 1000 dollár fölé az arany unciájának ára a New York-i árutőzsdén.
NAPI Online, 2009. február 20. péntek, 16:08
Fotó:

Az arany unciája áprilisi jegyzésre 2,4 százalékkal 1000,30 dollárra drágult, miután a befektetők a tőzsdék gyengélkedésére és a recesszió mélyülésére válaszul a nemesfémbe menekítik vagyonukat.

Az arany 2008-ban az egyetlen fém volt, amely összességében drágulni tudott. A sárga fém ára az ezredforduló óta minden évben emelkedett, 2009-ben valamivel több mint 10 százalékkal.

Legutóbb tavaly márciusban volt hasonló magasságokban az árszint, akkor 1033,90 dolláron tetőzött a nemesfém ára New Yorkban, hogy aztán októberre 681 dollárra essen vissza. Az elemzők további drágulást várnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK