Az első sorozatra meghirdetett kétmilliárd forintos felső korláthoz képest 3,354 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. A kötvények csaknem felét magánbefektetők jegyezték le és a kibocsátásban több mint 10 (tulnyomórészt belföldi) intézményi szereplő vett részt. A következő, 2,5 milliárd forintos rábocsátás előreláthatólag november végén esedékes. A túljegyzés miatt a kártyaleosztás elve alapján allokálják majd a papírokat a - jegyzés beérkezési időpontjától függetlenül - befogadott ajánlatok között. Ez elvileg az arányaiban nagyobb számú és kisebb mennyiséget jegyző kisbefektetőknek kedvez majd, ami a későbbiekben jó esetben segítheti a BÉT-re bevezetendő papír másodpiaci likviditásának kialakulását is. A sikeres jegyzéssel jelentősen csökkent a leszerződött projektek finanszírozási kockázata - mondta a Napinak Kassai Ákos, az RFV vezérigazgatója. Mint hozzátette, annak különösen örülnek, hogy a társaság is részt vehetett egy régi-új instrumentum, a vállalati kötvény újjászületésénél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!