A sárszentmihályi szigetelésgyártó cégcsoport két fő tulajdonosa, Tibor Dávid és Ács Balázs saját részvényeiből ajánlott fel maximum 400 ezer részvényt eladásra egy, a Concorde által szervezet aukciós értékesítés keretében. Az ajánlatokat tegnap délután 3-ig lehetett betenni az ajánlati könyvbe. A meghatározott ársáv 520-580 forint volt.

A teljes részvénymennyiség kevesebb, mint 3 százalékára rúgó csomagra 1,2 millió darabra szóló vételi ajánlat érkezett. Az értékesítés során kialakult átlagár 549 forint volt, az 540 forintnál drágább ajánlatokat elfogadták, az 540-eseket a kártyaelosztás szabályai szerint csak részben elégítették ki.

A Masterplast részvényeivel tegnap az aukción kívül nem folyt kereskedés, mára viszont - a szervezők szándákával összhangban - megélénkült a befektetők érdeklődése. Idáig a forgalom meghaladta a 80 ezer darabot, a kötések 550-575 forintos áron születtek. A mai forgalom meghaladja az aukciót megelőző 3 hónap 74 ezer darabos összforgalmát.

A Masterplast a régió 8 országában van jelen. Szabadkai gyára, amelynek 8,5 millió euros költségéhez a szerbiai kormány 2 millió euroval járul hozzá, 2017-től évi 80 millió négyzetméter üvegszövetet állít elő, amellyel a cég Európa harmadik legnagyobb gyártójává avanzsál. A társaság elnöke nemrég a portfolio.hu-nak adott interjújában nem zárta ki, hogy a Masterplast már idei éve után - ha nem talál vonzó akvizíciós célpontot - osztalékot fizessen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!