A szállítási ágazatokhoz tartozó vállalkozások 2002 első félévében 6 százalékkal több árut szállítottak, mint az előző év azonos időszakában, az árutonna-kilométerben számított teljesítmény azonban 3 százalékkal visszaesett. Közúton - az ágazaton kívüli vállalkozásokat is figyelembe véve - a szállított árumennyiség 9 százalékkal nőtt, az árutonna-kilométer értéke 4 százalékkal csökkent. Június 30-án a szállítási, valamint a szállítást kiegészítő tevékenység, utazásszervezés szakágazatokban az egyéni vállalkozások száma ötszázzal (2 százalékkal) alacsonyabb, a társas vállalkozásoké négyszázzal (3 százalékkal) magasabb volt az előző év azonos napjához képest. Az említett szakágazatokban a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások adatait tekintve a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi bruttó átlagkeresete 13 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!