Az Appeninn Nyrt. ezúttal a dinamikusan erősödő autós szektor szereplőt megcélzó ingatlant vásárolt a Szent László Téri Szolgáltató Ház Kft. leányvállalatán keresztül a budapesti Váci út és Megyeri út kereszteződésében található ingatlant tulajdonló VCT78 Ingatlanhasznosító Kft. megvásárlásával - közölte a társaság.

A 6438 négyzetméteres telken található, 2333 négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkező jó állagú autós pont bérlője a Mitsubishi, Subaru és SsangYong márkákat forgalmazó Budapest Autószalon, valamint az autóüveg javítással és cserével foglalkozó Carglass magyarországi központja.

Székely Gábor, az Appeninn operatív igazgatója a tranzakció kapcsán elmondta: az ingatlan megvásárlása jó példa arra, hogy a vállalat elsősorban értékeltségi szempontok és növekedési kilátások alapján dönt arról, hogy milyen ingatlant vásárol, így a továbbiakban sem kizárólag az irodapiacon keresik a jó befektetési lehetőségeket. Az Appeninn az ingatlant tulajdonló vállalatot (VCT78 Ingatlanhasznosító Kft.) 6,7 százalékos hozamszint mellett vásárolja meg. A tranzakció vételára jelképes, azonban az Appeninn a megvásárolt ingatlant tulajdonló vállalat hiteleit átvállalja, egyúttal kedvezőbb feltételűekre alakítja a banki finanszírozóval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!