A társaság várakozása szerint ugyanakkor még ez a bővülés is csak egy kisebb lépés volt a 2021-es ugrás előtt. Idén ugyanis a 2020-as közel háromszorosára, akár 230 milliárd forint fölé bővülhet a tőzsde autós vállalatának árbevétele az organikus növekedésnek és a tavaly lezárt hat tranzakciónak köszönhetően.

A vállalati szektor jelentős részéhez hasonlóan az AutoWallis eredményességét sem hagyta érintetlenül a koronavírus-járvány kirobbanása: a pandémia elsősorban az autókölcsönzői tevékenységre hatott kedvezőtlenül, emellett egyszeri költségek is terhelték az üzletfejlesztésekhez kapcsolódó új kis- és nagykereskedelmi tevékenység indulását. Mindezek hatására az AutoWallis EBITDA-ja 2,1 milliárd forint volt, mely 28 százalékos csökkentést jelent az előző évhez képest.

Történetének legaktívabb évét zárta akvizíciós és tranzakciós szempontból az AutoWallis Nyrt., mely jelentős mértékben hozzájárult a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság 2019-ben bemutatott növekedési stratégiájának megvalósításához – jelentette ki Müllner Zsolt, a társaság elnöke a 2020-as év értékelése kapcsán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!