Nem számol közvetlen negatív hatásokkal az AutoWallis az orosz-ukrán háború, valamint az Oroszországra kivetett gazdasági szankciók miatt, mivel nem végez közvetlen tevékenységet Ukrajnában vagy Oroszországban, ebből fakadó közvetlen üzleti kitettsége nincs.

A cégcsoportnak nincsenek eszközei (ingatlanok, tárgyi eszközök, készletek, pénzeszközök) a háborúval érintett országokban, ebből fakadó korlátozások vagy várható veszteségek az AutoWallisnál nem jelentkeznek.

Az irányítás szempontjából kulcspozícióban lévő kollégáit a háborús konfliktus nem érinti, irányítási struktúrájára a helyzet nincs hatással (pl. beutazási korlátozások, munkavégzési korlátozások, katonai szolgálat, stb.), A csoportnak nincsenek az EU vagy USA szankciókkal érintett fontos partnerei (pl. orosz gyártók, bankok).

Közvetett hatások lehetnek

Természetesen, a kialakult krízisnek lehetnek olyan közvetett gazdasági hatásai, melyek a vállalati szektort és a lakosságot is érinthetik. Ezek a hatások jelenleg még nem felmérhetőek, de az AutoWallis azzal számol, hogy a tavaly meghirdetett frissített, 2025-ig szóló növekedési stratégiája fenntartható.

Az AutoWallis Nyrt. csak az elmúlt két évben összesen 21 milliárd forint forrást (9,6 milliárd kötvényből, 11,4 milliárd részvényből) vont be, így a tervezett üzletfejlesztéseken, akvizíciókon a vállalat jelenleg is dolgozik.

Az ukrán háborúval kapcsolatos híreket ezen a linken olvashatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!