Nagyobb lett az AutoWallis súlya a BUX-kosárban. A Budapesti Értéktőzsde lépése hozzájárul az AutoWallis stratégiájának megvalósításához, melynek egyik célja a társaság tőkepiaci aktivitásának fokozása, a részvények közkézhányadának, likviditásának emelése. Ezen célkitűzésekkel összefüggésben a társaság jelenleg is vizsgálja a nyilvános, lakosságot is célzó forrásbevonás lehetőségét - közölte a társaság.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója elmondta, hogy a társaság által meghirdetett stratégia tőkepiaci elemeinek egy része már megvalósult az elmúlt két évben. Ezek közé tartozik, hogy a társaság 3 milliárd forint értékben sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre a Növekedési Kötvényprogram keretében, valamint több zártkörű, tőkeemeléses apport is megvalósult. Többek között ez utóbbiaknak köszönhetően 30,97 százalékra növekedett a részvények közkézhányada, és a vállalat részvényei már 2019-ben bekerültek a Prémium kategóriába. Székely Gábor hozzátette, hogy a társaság bízik benne, hogy a részvények súlya a BUX-on belül tovább növekszik, és bekerül más régiós indexekbe, így a CECE-be is.

Hat akvizíciót jelentettek be tavaly

A célok megvalósításához vezető úton fontos lépés volt továbbá, hogy a tőzsde autós vállalata tavaly hat akvizíciót és üzletfejlesztést jelentett be, melyek hatására az árbevétel a várakozások szerint 2021-ben a 2018-as érték háromszorosára ugorhat. A fejlesztések részbeni finanszírozására az AutoWallis tavaly decemberben 1,4 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre három neves magyar intézményi befektető részvételével.

Az AutoWallis tavalyi tőkeemeléseit a Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűrije is elismerte, mely a társaságnak ítélte meg az "Az év alaptőke-emelése" díjat a BÉT Legek 2020 díjátadón. Az elismerést azért kapta az AutoWallis, mert növekedési terveinek finanszírozása céljából 2020-ban összesen 4,4 milliárd forint tőkét vont be a vállalatba, melyből 3 milliárd forintnak megfelelő részvény bevezetése tavaly megtörtént, 1,4 milliárd forintnyi pedig az idei évre húzódik át.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!