Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bővülés mértéke azért is szembeötlő, mert ebben az időszakban az EU személygépkocsi piacán csak 3,2 százalékos növekedést mértek, a magyaron 1,5 százalékos csökkenést, ugyanakkor az AutoWallis Csoport 228 százalékkal tudta emelni az eladott termékek darabszámát. Az adatok alapján a cég túllépett a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásainak többségén.

Nagy- és kiskereskedelmi üzletága egyaránt szembeötlő teljesítményt produkált. Előbbi árbevétele 165 százalékkal 28,1 milliárd forintra ugrott, elsősorban az év elején indult, négy országra kiterjedő Opel-értékesítésnek köszönhetően. Kiskereskedelmi árbevételük 115 százalékkal 20,6 milliárd forintra bővült.

Ezúttal már a gépjárműkölcsönzés üzletágnak is sikerült növekedést elérnie, a bérleti napok száma 43 százalékkal 30 320-ra bővült.

A szerviztevékenység teljesítménye - amely a járvány miatt átmenetileg visszaesett - szintén kedvező lendületet vett 2021 első negyedében; a szervizórák száma 153 százalékkal 29 447-re bővült.

Az AutoWallis menedzsmentjének megítélése szerint a társaság eredményét legjobban bemutató - kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti - EBITDA-eredmény 188 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt, míg a teljes átfogó eredmény 406 millió forint nyereség lett, szemben az előző év 582 millió forint veszteségével.

A társaság 2021-ben 230-253 milliárd forint árbevétellel és 5,7-6,3 milliárd forint EBITDA-val számol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!