Néhány rossz makrohír és porfitriadó elég volt ahhoz, hogy mélybe rántsa a New York-i mutatókat (elsősorban a Nasdaq-ot), s ez nem marad kihatás nélkül az öreg kontinens börzéin sem. A napközben mérsékelt előnyt produkáló nyugat-európai tőzsdebarométerek az utolsó másfél órában visszaestek a szerdai záróértékük alá, s végül fél-egy százalékos mínuszban zártak. A Nokia előnye nap végére egy százalékra mérséklődött, holott a mobilgyártó papírja napközben 3,5 százalékos pluszban is állt a Deutsche Bank felminősítése nyomán. A párizsi börzén pedig a Business Objects részvénye folytatta a száguldást, miután a piacon felröppent a hír, hogy az Oracle esetleg felvásárolja a szoftvercéget. A befektetőket nem kápráztatta el a Credit Suisse First Boston sem, miután a pénzügyi cég a Dresdner Kleinwort Wassserstein munkaerejének elszipkázásával kívánja megerősíteni pozícióit Európában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!