Az eddigi 13 százalék körüli részesedését 25 százalék fölé növelték az Állami Nyomda Nyrt-ben az Aegon Alapkezelő által kezelt alapok. Az alapkezelő által kezelt portfóliók így már összesen 3 millió 711 ezer 469 darab Állami Nyomda részvénnyel rendelkezik, amely a cégben 25,09 százalékos szavazati jogot jelent. Az ügyletet megelőzően közel 120 ezer darabbal kevesebb részvény felett diszponált az Aegon.

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt hónapok emelkedése során a ciklikusabb szektorokat képviselő részvények árazása túl sokat emelkedett, ezért indokoltnak éreztük, hogy defenzívebb szektorokban növeljük kitettségünket. Az Állami Nyomda hitelmentes cég, amely nyereségtermelő képessége viszonylag független a gazdaság teljesítményétől, ráadásul ha beindul a gazdaság, növekedési potenciállal is rendelkezik - indokolta a döntést a Napi Gazdaságnak Loncsák András, az Aegon portfóliómenedzsere. Ráadásul a társaság részvényei nemzetközi összehasonlításban is alulárazottnak tekinthetők.

Az Aegon korábban is rendelkezett jelentős részesdéssel a Nyomdában, azonban ezt az év elején csökkentenie kellet, elsősorban az alapokból történő pénzkiáramlás miatt. A mostani árfolyamon azonban a cég részvényei vomzó célpontot jelentettek - mondta a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!