A BÉT honlapján közölt határozat szerint a társaság 299 millió 344 ezer össznévértékű, egyenként ezer forint névértékű részvényeinek bevezetési ára 2115 forint lesz.

Az Altera nyilvános részvénykibocsátással kerül a tőzsdére. A társaság a március 4. és 22. között zajlott jegyzés során 204 ezer törzsrészvényt értékesített. Ebből mintegy 68 ezer darabot 2250 forintos lakossági jegyzési árfolyamon, további 136 ezret pedig 10 százalékos kedvezménnyel, 2025 forintért, így összesen 429 millió forint tőkét vont be. A részvényeket elsősorban a társaság alapító tulajdonosai jegyezték le.

A tőzsdére bevezetett törzsrészvények mellett az Alterának szavazatelsőbbségi és osztalékelsőbbségi részvényei is vannak, ezekkel együtt a társaság teljes alaptőkéje 304 millió forint.

Az Altera vezetői korábban úgy nyilatkoztak, hogy a cég saját tőkéjét kívánják befektetni, a legnagyobb részben vállalati kötvényekbe, továbbá részvényekbe és certifikátokba.

A 2012 januárjában létrehozott társaság a tavalyi évet 11,5 millió forint mérleg szerinti nyereséggel zárta a magyar számviteli szabályok szerint. Pénzügyi műveleteinek eredménye 19,8 millió forint volt. A saját tőkéje 211,5 millió forint volt a tavalyi év végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!