A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,42 százalékkal, 26 559,75 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutatója 0,16 százalékkal nőtt, és 2905,09 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,02 százalékos minimális emelkedéssel, 7998,06 ponton zárt.

A volatilisan alakuló csütörtöki kereskedésben a részvényárfolyamok emelkedésének a rendkívül jó amerikai kiskereskedelmi és munkaerőpiaci adatok adtak lendületet, emellett a negyedéves vállalati eredmények is befolyásolták a piaci hangulatot - írta az MTI.

A vártnál jobban, másfél éve a legnagyobb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom márciusban az Egyesült Államokban. Az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással 1,6 százalékkal 514,1 milliárd dollárra nőtt a kiskereskedelmi és az élelmiszeripari szolgáltatások forgalma a várt 0,9 százalék helyett, szemben a februári 0,2 százalékos havi csökkenéssel.

A tőzsdei kereskedés nyertese az iparvállalatok mellett az ingatlanszektor volt, a nap legnagyobb vesztese pedig az egészségügy és az energiaszektor volt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára mérsékelt emelkedést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!