Az Appeninn Holding Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Appeninn E-Office Vagyonkezelő Zrt. adta el a 3627 négyzetméteres irodaházat, az épületet még az ingatlanpiaci válság alatt szerezte meg, egy finanszírozási stresszhelyzetben lévő céggel és annak svájci frank alapú hitelével együtt.

A társaság 2013-ban a bérlőkkel szerződést hosszabbított, és jelentősen jobb feltételekkel refinanszíroztatta az ingatlan hitelét is.

Az Appeninn igazgatótanácsa azért döntött az eladásról, mert az épület nem illeszkedik a társaság jelenlegi, de legfőképpen a jövőbeli, tervezett portfóliójába, illetve mert a belvárosban már nem vár további jelentős áremelkedést.

A vevő CPI Property Group Európa egyik vezető ingatlan-befektetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!