A NAPI Gazdaság kérdésére Künszler Béla, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a főbb tulajdonosi részarányok nem változtak: a részvények 27,7-27,7 százalékával az EDF, illetve az E.ON Hungária rendelkezik. A társaság idei terveiben - az 1999. évi 86,582, illetve a tavalyi 94,483 milliárd forint után - 100 milliárdos nettó árbevétel szerepel. Az ÉDÁSZ területén a hálózati veszteség tavaly 11 százalék körül volt, ami a vezérigazgató szerint más áramszolgáltatókkal való összevetésben jónak mondható, de ők nem elégedettek vele és részben műszaki fejlesztésekkel, másrészt az egyéb veszteségforrások megszüntetésével mindenképpen csökkenteni akarják. Idén az ÉDÁSZ 15 milliárd forintnyi beruházást tervez, amelyből 12 milliárd a műszaki jellegű fejlesztés - ezek további minőségi javulást eredményeznek a cég ellátási körébe tartozó 6 dunántúli megyében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!