A berendezések hasonlóak a Kulcson már több mint egy éve működő szélerőműhöz, amelyet az E.ON csoport többségi tulajdonában levő Első Magyar Szélerőmű Társaság építtetett. A kisalföldi - közelebbről mosonszolnoki - beruházáshoz az Édász pályázaton nyert pénzügyi támogatást vett igénybe - áll az E.ON Hungária közleményében. Mosonszolnokon ezzel évente körülbelül 2,4 millió kWh energia termelhető, ami 1500 család áramellátását fedezi. Mint a NAPI Gazdaság nemrég megírta, a német tulajdonban levő UTEC-Thomsen Magyarország Kft. a Balaton közelében, Polgárdi, Papkeszi, Küngös, Ősi és Berhida térségében készül szélerőműparkot építeni, legalább 120 erőművi blokkal. A Balaton-törvény, valamint Veszprém megye rendezési tervének előírásai szerint azonban magas építmény a háttértelepüléseken sem építhető, így Küngös térségében - ahol a helybeliek erre hivatkozva ellenzik a beruházást - valószínűleg nem lesznek széltornyok. A tornyok odébb is megépíthetők - hangsúlyozták a beruházás illetékesei - , a vonakodó település viszont a polgármester szerint többmillió forintos adóbevételtől eshet el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!