Az EDFI december 12-ig részvényenként 20 000 forintot fizetett minden olyan kisebbségi részvényesnek, aki a kiszorítási időszak alatt átadta Démász-részvényeit az EDFI számára. A Démász igazgatósága december 14-i ülésén érvénytelenítette a kisrészvényesek által át nem adott részvényeket és helyettük új részvényeket állított ki, amelyeket a Tőkepiaci Törvény szerint az EDFI rendelkezésére bocsátott. Az Igazgatóság döntésének megfelelően a Központi Elszámolóház és Értéktár (KELER) Zrt. valamint, az értékpapírszámla-vezetők az összes értékpapírszámláról törölték az érvénytelenített részvényeket, és ezzel egyidejűleg a KELER helyükbe lépő új törzsrészvényeket keletkeztetett. Mindezek eredményeként az EDFI tulajdonába került a Démász törzsrészvényeinek 100 százaléka, míg a Privatizációs Törvény értelmében a Magyar Állam egy szavazatelsőbbségi részvénnyel ("aranyrészvény") rendelkezik. Az EDFI átutalta az érvénytelenített részvények ellenértékét a Démász számlájára, amelyből a Démász kifizeti a kiszorításban át nem adott részvények tulajdonosait megillető összegeket. A Démász külön közleményben fogja tájékoztatni a kiszorításban érintett, érvénytelenített részvények volt tulajdonosait a kifizetés módjáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!