A bank közleménye szerint az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva az Erste Bank ezért úgy döntött: 2008. október 22-től kezdődően valamennyi, svájci frank alapú hitelekre vonatkozó akciós ajánlatot visszavonja és ezen termékek esetében új kondíciókat állapít meg. Ennek értelmében a svájci frank alapú piaci kamatozású lakáshiteleknél a kamat évi 9,49-9,79 százalékra (teljes hiteldíj mutató - THM: 11,00-11,08 százalék), a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében évi 9,99-10,29 százalékra (THM: 11,47-11,65 százalék) változik. A kondíciók változása a 2008. október 22-e előtt befogadott ügyleteket nem érinti. A közlemény szerint a forint árfolyamának utóbbi hetekben tapasztalt gyengülése, a korábbiakhoz képest erősen ingadozó árfolyam miatt az utóbbi időszakban rendkívüli módon megemelkedett a svájci frank alapú hitelek finanszírozási költsége. A bank október 22-től új, hat hónapos kamatperiódusú euró és forint alapú piaci lakáshitelt és szabad felhasználású jelzálog-hitelt vezet be, amely most 0 százalékos kezelési költséggel, akciós kamat mellett igényelhető. Ennek mértéke az euró alapú piaci kamatozású lakáshitelek esetében évi 7,99 százalék (THM: 9,89 százalék), forint alapon pedig év 11,19 százalék (THM: 12,82 százalék). Az euró alapú szabad felhasználású jelzáloghiteleknél az akciós kamat évi 8,49 százalék (THM: 10,45 százalék), a forint alapú hiteleknél pedig 11,69 százalék (THM: 13,16 százalék). A forint és euró alapú jelzálog hitelek esetében a nem kamatjellegű akciós feltételek (értékbecslési díj elengedése, folyósítási jutalék kedvezmény) változatlanok. A refinanszírozási piac változásait követve az elmúlt napokban az Erste Bank felülvizsgálta a deviza alapú jelzáloghitelek finanszírozási feltételeit. A felülvizsgálat eredményeként a pénzintézet a forint alapú hitelek mellett a továbbiakban is biztosítja a lakossági és vállalati ügyfelei számára a deviza alapon történő hitelfelvételt, ezért országos hálózatában változatlanul elérhetőek az euró és a svájci frank alapú hitelek - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!